Универзитетот во Нотр Дам

7.47 / 10

has grown from the vision of Father Sorin

Адреса: Notre Dame, IN 46556 САД

Apply online to University of Notre Dame

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in University of Notre Dame.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За Универзитетот во Нотр Дам

На универзитетот во Нотр Дам е основана во ноември 1842 од страна на свештеникот. Едвард F. Сорин, C.S.C., свештеник на Конгрегацијата на Светиот крст, француски мисионер цел. Таа се наоѓа во непосредна близина на South Bend, Индијана, центарот на градското подрачје со население од повеќе од 300,000. Експерт од страна на државата Индијана во 1844, Универзитетот е регулирано од страна на свештениците Светиот крст до 1967, кога владеење е префрлен на две нивоа, мешани одбор на поротници и верски повереници и соработници.

Нотр Дам прерасна од визијата на Отецот Сорин, кои се бара да се воспостави голем католички универзитет во Америка, и остана верен на двете своите религиозни и интелектуални традиции. Преку годините, Нотр Дам е место каде што католичката црква би можела да си ја работи својата размислување. Првата национална студија на католичко основно и средно образование е направено во Нотр Дам, како што беше најобемно истражување на Католичката парохија живот и обележје историска студија на шпанска католичката заедница во САД.

Еден од водечките Америка додипломски настава институции, Нотр Дам, исто така, е во првите редови на истражување и стипендии. Аеродинамиката на едрилица лет, пренос на безжичен пораки, и формули за синтетички каучук биле пионери на Универзитетот. Денес научниците се постигнување на пробив во астрофизиката, радијација хемија, животната средина, науката, пренос тропска болест, студии за мир, рак, роботика, и наноелектрониката.

Нотр Дам има уникатен дух. Тоа е традиционален, уште отворен за промени. Тој е посветен на религиозното верување не помалку отколку да научното знаење. Тоа секогаш бил синоним за вредности во светот на фактите. Таа има чуваат вера со визија Татко Сорин е.

Курсеви во Универзитетот во Нотр Дам

  • Study Accounting and Finance in University of Notre Dame

   Сметководство и финансии

  • Study Anthropology in University of Notre Dame

   антропологија

  • Study Architecture in University of Notre Dame

   Архитектура

  • Студија за уметност & Design in University of Notre Dame

   уметност & дизајн

  • Студија за бизнис & Management in University of Notre Dame

   бизнис & управување со

  • Студија за класици & Ancient History in University of Notre Dame

   класици & Античка историја

  • Study Computer Science and Information Systems in University of Notre Dame

   Компјутерски науки и информациони системи

  • Study Economics and Econometrics in University of Notre Dame

   Економија и економетрија

  • Студија за инженерство - Aeronautical in University of Notre Dame

   инженеринг - Аеронаутички

  • Студија за инженерство - Chemical in University of Notre Dame

   инженеринг - Хемиски

  • Студија за инженерство - Civil and Structural in University of Notre Dame

   инженеринг - Граѓански и структурни

  • Студија за инженерство - Electrical and Electronic in University of Notre Dame

   инженеринг - Електрични и електронски

  • Студија за инженерство - General in University of Notre Dame

   инженеринг - Генерал

  • Студија за инженерство - Производство & Production in University of Notre Dame

   инженеринг - Производство & Производство

  • Студија за инженерство - Mechanical in University of Notre Dame

   инженеринг - Механички

  • Study English Language and Literature in University of Notre Dame

   Англиски јазик и литература

  • Study Finance in University of Notre Dame

   Финансии

  • Study Law and Legal Studies in University of Notre Dame

   Правни и правни студии

  • Study Marketing in University of Notre Dame

   Маркетинг

  • Study Modern Languages in University of Notre Dame

   Модерни јазици

  • Study Politics in University of Notre Dame

   Политика

  • Study Psychology in University of Notre Dame

   психологија

  • Study Sociology in University of Notre Dame

   социологија

  • Студија за теологија, Божество & Religious Studies in University of Notre Dame

   Теологија, Божество & Религиозни студии

Фотографија Gallery of University of Notre Dame

Видео about University of Notre Dame

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите Универзитетот во Нотр Дам

Како да get admission to University of Notre Dame

Како да get invitation letter from University of Notre Dame

Tuition fees in University of Notre Dame

Кои се причините за тоа study in University of Notre Dame

Што е квалитетот education in University of Notre Dame

Cost of study in University of Notre Dame for foreign students

Како да apply to University of Notre Dame

Прием во Универзитетот во Нотр Дам

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to University of Notre Dame

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте ги претставниците за целосни упатства за прием на кој било универзитет во САД

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на универзитетите во САД е најбрз со универзитетите. ГУРУ

Универзитетот во Нотр Дам локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2021 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru