Универзитетот на Канзас

7.17 / 10

edicated to preparing its students for lives of learning and for the challenges

Адреса: Strong Hall 1450 Jayhawk Blvd., Lawrence, KS 66045

Apply online to University of Kansas

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in University of Kansas.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За Универзитетот на Канзас

Универзитетот во Канзас е водечки универзитет во државата, и едно од само 62 поканети членови на престижниот Асоцијацијата на американски универзитети (СРЦЕ). Ние постојано заработите висок ранг за академици и признание како истражувачки универзитет премиерот.

Ние им помогнам на границите на знаење, трансформација на академско искуство, и да се создаде решенија преку иновативни истражувања. Заедницата ayејхок се протега низ целиот свет, обединети од страна на повеќе од 150 годишна традиција и од нашата заложба за создавање на подобра.

 

во 1866, на Универзитетот во Канзас поздрави првата класа на 55 студентите на недовршената зграда на обезлесен гребен наречен планината Oread.

денес, нашите запишување седи на 28,500. Ние пораснавме на пет кампуси од таа единствена зграда - кампусот Лоренс, кампус Едвардс во Overland Park, и медицински гранки во Канзас Сити, Вичита, и Salina. Некогаш неплодниот предел прерасна во шумски кампус кој се смета за една од најубавите нации.

Се залагаме нашата улога како предводник на универзитет во државата и на премиерот за истражување институција, служат на државата, нација, и светот. Славиме енергија и сочувство што кисна духот JAYHAWK. И остануваме верни на нашите историски вредности: на подигање на сила на образованието, трансформативната моќ на истражување, и исцелителна моќ на услуга.

На Универзитетот во Канзас е голема сеопфатна истражување и настава универзитет, кој служи како центар за учење, стипендија, и креативен потфат. На Универзитетот во Канзас е единствениот државен универзитет во Канзас за да се одржи членство во престижниот Асоцијацијата на американски универзитети (СРЦЕ), избери група на 62 јавни и приватни истражувачки универзитети кои претставуваат совршеност во дипломираното и стручно образование и највисоки достигнувања во истражувањето на меѓународно ниво.

Упатство
Универзитетот се обврзува да нуди највисок квалитет на додипломски, професионални, и постдипломски програми споредливи со најдобрите што можат да се добијат насекаде во нацијата. Како AAU истражувачки универзитет на државата, на Универзитетот во Канзас нуди широк спектар на програми за напредни постдипломски студии и исполнува својата мисија, преку факултетот, академски и истражувачки програми на меѓународна разлика, извонредни библиотеки, настава музеи, и информатичката технологија. Овие ресурси го збогатуваат додипломското искуство и се од суштинско значење за образование и истражување на постдипломски студии.

истражувања
Универзитетот достигнува високи нивоа на продуктивност на истражување и признава дека факултетот е дел од мрежата на научници и академици кои ја обликуваат дисциплината и ја предаваат. Како што се практикува на Универзитетот во Канзас, истражувањето и наставата меѓусебно се зајакнуваат со научни истражувања што се основаат и го информираат образовното искуство на додипломски студии, професионални, и постдипломски нивоа.

Сервис
На универзитетот првиот служи Канзас, потоа нацијата, и светот преку истражување, настава, и зачувување и ширење на знаењето. Универзитетот обезбедува услуги на Државата Канзас преку државните и федерално финансирани истражувачки центри. академски програми KU е, објекти уметност, и јавни програми се обезбеди можности за културно збогатување на пошироката заедница. образовни, истражување, и се нудат програми за услуги низ целата држава.

меѓународна димензија
Универзитетот е посветен на подготвување на своите студенти за живот на учење, и предизвиците со кои ќе се соочат образованите граѓани во сè покомплексната и разновидна глобална заедница. Во текот 100 меѓународни студиски програми и кооперативно истражување се достапни за студенти на КУ и факултет на страници низ целиот свет. Универзитетот нуди настава и истражување што се базира и придонесува за најнапредните случувања низ САД и светот. Во исто време, голема меѓународна врски KU е поддршка на економскиот развој во Канзас.

вредности
Универзитетот е посветена на совршеност. Со неа се поттикнува мултикултурна, инклузивна средина во кој се почитуваат достоинството и правата на човекот. интелектуална разновидност, интегритет, и дисциплинирана истрага во потрага по знаење се од најголемо значење.

Курсеви во Универзитетот на Канзас

  • Study Accounting and Finance in University of Kansas

   Сметководство и финансии

  • Study Architecture in University of Kansas

   Архитектура

  • Студија за уметност & Design in University of Kansas

   уметност & дизајн

  • Студија за бизнис & Management in University of Kansas

   бизнис & управување со

  • Study Chemistry in University of Kansas

   хемија

  • Студија за класици & Ancient History in University of Kansas

   класици & Античка историја

  • Study Communication and Media in University of Kansas

   Комуникација и медиуми

  • Study Computer Science and Information Systems in University of Kansas

   Компјутерски науки и информациони системи

  • Study Economics and Econometrics in University of Kansas

   Економија и економетрија

  • Study Education and Training in University of Kansas

   Образование и обука

  • Студија за инженерство - Aeronautical in University of Kansas

   инженеринг - Аеронаутички

  • Студија за инженерство - Chemical in University of Kansas

   инженеринг - Хемиски

  • Студија за инженерство - Civil and Structural in University of Kansas

   инженеринг - Граѓански и структурни

  • Студија за инженерство - Electrical and Electronic in University of Kansas

   инженеринг - Електрични и електронски

  • Студија за инженерство - General in University of Kansas

   инженеринг - Генерал

  • Студија за инженерство - Производство & Production in University of Kansas

   инженеринг - Производство & Производство

  • Студија за инженерство - Mechanical in University of Kansas

   инженеринг - Механички

  • Study Finance in University of Kansas

   Финансии

  • Study Journalism in University of Kansas

   Новинарството

  • Студија библиотека & Information Management in University of Kansas

   Библиотека & Управување со информации

  • Study Linguistics in University of Kansas

   лингвистика

  • Study Modern Languages in University of Kansas

   Модерни јазици

  • Study Philosophy in University of Kansas

   Филозофија

  • Study Psychology in University of Kansas

   психологија

  • Study Sociology in University of Kansas

   социологија

Фотографија Gallery of University of Kansas

Видео about University of Kansas

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите Универзитетот на Канзас

Како да get admission to University of Kansas

Како да get invitation letter from University of Kansas

Tuition fees in University of Kansas

Кои се причините за тоа study in University of Kansas

Што е квалитетот education in University of Kansas

Cost of study in University of Kansas for foreign students

Како да apply to University of Kansas

Прием во Универзитетот на Канзас

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to University of Kansas

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте ги претставниците за целосни упатства за прием на кој било универзитет во САД

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на универзитетите во САД е најбрз со универзитетите. ГУРУ

Универзитетот на Канзас локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2023 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru