Украински државен универзитет за железнички транспорт

6.76 / 10

Higher education in Ukraine

Адреса: Fairbah square 7, Харков, 61001

Apply online to Ukrainian State University of Railway Transport

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in Ukrainian State University of Railway Transport.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За Украински државен универзитет за железнички транспорт

UkrSURT е основана во септември 1930 врз основа на Институтот за инженери во Карков, железнички транспорт.

Ректор на UkrSURT е Сергиј Володимирович Панченко, доктор на инженерски науки, професор.

UkrSURT е модерна образовна институција на IV- ниво на акредитација со висока меѓународна репутација во индустријата во светот и научни истражувања. Повеќе од 10 илјада студенти учат на универзитетот, вклучително и меѓународни студенти кои добиваат диплома, Магистратура, или кандидат за науки.

Универзитетот обединува 35 одделенија, Вклучувајќи 20 матурирање. Сите оддели активно соработуваат со гранките индустриски претпријатија на Украина и странски земји. Универзитетот има стационарен, преписка, и далечна форма на студии.

На Универзитетот, таму работи институтот за доквалификација и обука во растенијата. Универзитетот има четири модерни образовни корпуси со добро опремени лаборатории, научна и техничка библиотека на 1,5 милиони, папка со медиуми, компјутерски центри, спортски сали, места за прва помош, и седум студентски домови.

517 наставниците работат на Универзитетот, 354 од кои имаат научна диплома (67 професори на доктори на науки, 329 вонредни професори на кандидати за науки); 18 членови и 9 предавачи на членовите-дописници на академиите на украинските гранки, други земји.

Наставниците и истражувачите на универзитетот ги унапредуваат квалификациите и одржуваат предавања во ЗНД и во други земји’ образовни установи. Напредните студии се објавени во престижни странски изданија.

Универзитетот е активен учесник во европски проекти во гранката на науката и образованието. Универзитетот спроведува обука за европската програма ТЕМПУС IV “Магистерски степен на инфраструктура и експлоатација на брз транспорт.”

Четворица специјализирани научници за работа на советот за одбрана на кандидатски и докторски дисертации работат на универзитетот: Д.64.820.01 од специјалитетот “Телекомуникациски системи и мрежи”; Д.64.820.02 од специјалитетите “Градежни конструкции,” “Градежни материјали и производи”; Д.64.820.04 по специјалитети “Транспортни системи,” “Возен воз на железнички пруги и влечење на возови,” “Експлоатација и поправка на објекти за транспорт”; Д.64.820.05 по специјалитети “Економија и управување со националната економија,” “Економија и управување со претпријатијата.”

Универзитетот објавува девет научни збирки и два научни списанија регистрирани во меѓународни бази на податоци за научни метрики.

Универзитетот подготвува специјалисти на 22 насоки на подготовка на шест факултети. Петмина од нив имаат дипломирани оддели: Факултет за автоматизација, Телеавтоматика и врска, Факултет за управување со процеси на транспорт, Градежен факултет, Механички факултет, и Економски факултет за транспорт.

Курсеви во Украински државен универзитет за железнички транспорт

  • Study Accounting and Finance in Ukrainian State University of Railway Transport

   Сметководство и финансии

  • Study Architecture in Ukrainian State University of Railway Transport

   Архитектура

  • Студија за бизнис & Management in Ukrainian State University of Railway Transport

   бизнис & управување со

  • Студија за инженерство - Civil and Structural in Ukrainian State University of Railway Transport

   инженеринг - Граѓански и структурни

  • Студија за инженерство - Electrical and Electronic in Ukrainian State University of Railway Transport

   инженеринг - Електрични и електронски

  • Студија за инженерство - General in Ukrainian State University of Railway Transport

   инженеринг - Генерал

  • Студија за инженерство - Mechanical in Ukrainian State University of Railway Transport

   инженеринг - Механички

  • Study Finance in Ukrainian State University of Railway Transport

   Финансии

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите Украински државен универзитет за железнички транспорт

Како да get admission to Ukrainian State University of Railway Transport

Како да get invitation letter from Ukrainian State University of Railway Transport

Tuition fees in Ukrainian State University of Railway Transport

Кои се причините за тоа study in Ukrainian State University of Railway Transport

Што е квалитетот education in Ukrainian State University of Railway Transport

Cost of study in Ukrainian State University of Railway Transport for foreign students

Како да apply to Ukrainian State University of Railway Transport

Прием во Украински државен универзитет за железнички транспорт

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to Ukrainian State University of Railway Transport

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте претставници за целосни упатства за прием на кој било украински универзитет

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на украински јазик е најбрз со универзитетите. ГУРУ

Украински државен универзитет за железнички транспорт локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2021 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru