Украински католички универзитет

9 / 10

Admission and study in Ukraine

Адреса: 17, Ilariona Sventsitskogo street, Лавов

Apply online to Ukrainian Catholic University

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in Ukrainian Catholic University.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За Украински католички универзитет

За визијата и мисијата на украинскиот католички универзитет
Loveубов наука, негувајте го и збогатете го со вашата работа и знаење, бидете негови слуги! Воспоставете храмови на науката, пожари на духовната сила на нашата Црква и нација, запомнете дека целосниот живот на Црквата и нацијата е невозможен без нашата сопствена наука. Наука - е нашиот здив на животот!
Патријархот Јосиф (Се лизга). „Завет“
Украинскиот католички универзитет е отворена академска заедница, кој живее покрај источниот.
Христијанска традиција и ги подига водачите на нацијата, професионалци, за министерството и во
Украина и во странство - во име на Божјата слава, општото добро, и човечкото достоинство.
Вовед
Како што доликува на пригодата, Би сакал да ти се обратам со зборот за инаугурација. сакам да
накратко опишете ја визијата и мисијата на новородениот украински католички универзитет. Во
почеток, Би сакал да напоменам дека тоа не е авторски текст. Неговите мисли припаѓаат на целината
академска заедница.
Некои карактеристики на портретот на UCU
Откако влегоа во третиот милениум, почнуваме да сфаќаме дека едно од најголемите богатства што го земаме
заедно - е младата генерација на Украина, кои целиот свој живот го поминале во општество каде што а
тоталитарната и безлична идеологија постепено завршува, и кои, дишење во
со полна дојка, воздухот на слободата сака да си го трасира својот пат кон иднината.
Мисија за евангелизација на УЦУ
Симболично е што UCU се појави во времето кога сеќавањата сè уште се свежи за Светото
Посетата на отец Johnон Пол II на Украина го освети камен-темелникот на UCU пред точно една година.
Тој - вистински интелектуалец, со овој чекор ја манифестираше важноста на образованието во повторно.н
Животот на Кристијан и во извршувањето на евангелизирачката мисија на Црквата.
Збогатување на академскиот дискурс
Како неговата длабочина

меѓучовечкиот дијалог ја мери полнотата и богатството на вечниот свет на секоја личност. Слично, животот на секој универзитет се мери според неговата отвореност кон
меѓууниверзитетска комуникација. УЦУ очекува тесна соработка со други универзитети, и двете
Лавов и Украина и оние од соседните и од понатамошните земји.
Интердисциплинарност и етичка перспектива на академско истражување
Неодамна, прашањето „Која е крајната дестинација на човечкиот живот?”„ Може ли човек да зборува
со Бога?”„ Која е токму комуникацијата со Бога?”„ Како влијае на некоја личност?" беа
елиминиран од животот на украинското образование и наука. Таква опструкција не само
маргинализирани теолошки пребарувања, туркајќи ги во опскурантизам и фундаментализам, но, исто така
им направи лоша услуга на самите дисциплини.
Учење на вистината и воспитување на Универзитетот

„Willе ја знаете вистината, и вистината ќе те ослободи “. Задачата на UCU мора да стане постојана
манифестација на неразделна врска помеѓу службата кон вистината и слободата на една личност.
Научно истражување, ослободени од изобилството прагматични шпекулации и идеолошка манипулација,
може да остане како себеси само кога нејзината крајна цел ќе биде откривање на вистината и служење на човекот
да се заснова на признавање на светоста на неговиот живот и почитување на неговото лично достоинство.
Школата за министерство

UCU смета дека ширењето на христијанската етика во работата и студијата е една од нејзините главни задачи. Ова значи
не само бескомпромисна борба со сите форми на неправилности во образованието и студирањето, туку и
исполнување на студиите и идната работа на студентите со духот на министерството и солидарноста. Ние сакаме наши
вработените и студентите постојано да го доживуваат служењето на Бога и на некоја личност, затоа
академската и истражувачката практика на УЦУ секогаш ќе има практично-пасторална и социјална димензија.
Глобален контекст

Убедени сме дека понатамошниот развој на Украина како модерна европска земја може само
корист кога ќе се размисли за богатото наследство и духовното искуство на христијанството во Киев,
истражуван, и студирал на соодветно академско ниво. Учење, збогатување, и отворање пред
целиот свет бесценетите богатства на источното христијанство, UCU исто така сака да ги направи своите
придонес во светскиот вселенски и културен дијалог помеѓу христијанскиот исток и запад.
Планови за работа и развој

Според горенаведените принципи, ние ќе ги разгледаме академските и образовните
процесите во УЦУ поставуваат приоритети во академските активности, и планираат развој на
Универзитетот. Главниот акцент во работата на УЦУ ќе биде хуманитарното образование. Позадината за
ова образование мора да стане негување на христијанските погледи, особено преку вклучување
теолошката компонента во наставните програми на различни дисциплини.
Заклучок

UCU во Украина стана симбол на зрелост и подготвеност на украинското христијанство за
предизвиците на новата ера, неговата подготвеност да ја шири добрата вест за Христос на образованите
Човекот од третиот милениум продолжува да го бара Бог во неговиот живот во секуларниот свет. Нека е ова
настанот, роден од длабоката и пожртвувана вера на бројни верници на УГЦЦ, стани уште еден
манифестацијата на воскресението на нашата Црква и Божјиот благослов за нејзината пастирска служба кон
Украинска нација.

Курсеви во Украински католички универзитет

  • Study Computer Science and Information Systems in Ukrainian Catholic University

   Компјутерски науки и информациони системи

  • Study Sociology in Ukrainian Catholic University

   социологија

  • Студија за теологија, Божество & Religious Studies in Ukrainian Catholic University

   Теологија, Божество & Религиозни студии

Фотографија Gallery of Ukrainian Catholic University

Видео about Ukrainian Catholic University

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите Украински католички универзитет

Како да get admission to Ukrainian Catholic University

Како да get invitation letter from Ukrainian Catholic University

Tuition fees in Ukrainian Catholic University

Кои се причините за тоа study in Ukrainian Catholic University

Што е квалитетот education in Ukrainian Catholic University

Cost of study in Ukrainian Catholic University for foreign students

Како да apply to Ukrainian Catholic University

Прием во Украински католички универзитет

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to Ukrainian Catholic University

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте претставници за целосни упатства за прием на кој било украински универзитет

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на украински јазик е најбрз со универзитетите. ГУРУ

Украински католички универзитет локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2023 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru