Државен универзитет за телекомуникации

6.34 / 10

Admission in ukrainian universities

Адреса: Solomyanska street 7, Киев, 03110

Apply online to State University of Telecommunications

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in State University of Telecommunications.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За Државен универзитет за телекомуникации

Државниот универзитет за телекомуникации обезбедува образование за специјалисти со високо образование на ниво на образование квалификации диплома, специјалист и мајстор.

Образованието на студентите на Универзитетот се постигнува во следниве форми:

 • Цело време;
 • Со скратено работно време, растојание.

Во академска година 40 недели теоретски студии или 60 кредити ЕКТС (од 2 до 6 недели од нив – период на испитување) се планираат на Универзитетот. Образовниот процес според редовното образование ќе се организира под полугодишен систем. Сите видови практични состаноци се спроведуваат надвор од теоретските студии (освен педагошка пракса). Vacations are implemented twice a year. Вкупно времетраење не помалку од 8 недели. Неговите посебни термини се утврдени со распоредот на образовниот процес на секоја академска година.

Стандарден рок на образование е диплома под редовно образование 4 години. Програмите за обука на специјалист за ниво на образование "специјалист" и "магистер" се пресметуваат на 1 година и 1,5 година за индивидуална специјалност според согласност на Министерството за образование на Украина. In case of education without discontinuing work standard term of Назначени диплома за обука 5 години and term of специјалистичка обука - 1,5 години, Господар - 2 години.

Академската година на секој курс е поделена на 2 семестри. Секоја академска недела е еднаква 54 часови на едукативна работа на студентот. Тоа значи 1,5 кредити ЕКТС. Првите три курсеви содржат есенски семестри - 18 недели и пролетни семестри - 19 недели. Периодот на испитување трае 2 недели. Контролните мерки се неопходни во повратните информации во образовниот процес. Тие ја дефинираат соодветноста на знаењето, вештини и способности на ниво на барањата на стандардните документи што се однесуваат на високото образование и обезбедуваат соодветна корекција на образовниот процес. Контролата на модулот е главниот вид на контрола на образовните достигнувања на ученикот.

Организацијата и реализацијата на контролата на модулот се постигнува според „Статут за кредитно-модуларна технологија на образовниот процес на Државниот универзитет за телекомуникации"

Список на испити и кредити на полугодишна контрола се утврдува со работен едукативен план за специјалност. Износот на испити на секоја сесија не може да надмине 5 и кредитите не можат да надминат 6 (освен кредитни практики).

Кредити за семестар од одредена дисциплина се одржуваат по истекот на неговото учење и до почетокот на сесијата. Кредитите ги држат наставници / предавачи кои изведуваа практични, семинар и други курсеви во студирање групи или кои одржаа предавања од дадена дисциплина. Кредитите се ставаат под резултат на работата на студентот за време на еден семестар (исполнување на индивидуални задачи и тестови на семестар од страна на студентот, говори на семинарски лекции и ознаки на системот за следење) ако тој / таа добие кредитен рејтинг на дисциплина не помалку од 0,6 од максималниот износ на вредност (скала на кредитен рејтинг). Ако студентот не добие позитивен резултат на кредит според оценката, кредитот ќе биде ставен под резултатите од тест за кредит или заклучна дискусија.

Испитите за семестар ги полагаат студентите за време на испитниот период според распоредот го потврдува деканот на факултетот (директор на институтот) и се доведува до знаење на наставникот и ученикот не подоцна од еден месец пред почетокот на сесијата. Отстапувањето од распоредот за испити е невозможно.

Неопходно е да се испланира не помалку од 2-3 денови за подготовки на секој испит (тоа зависи од полугодишното ниво на часови на училиште / институт).

Потребно е да се обезбедат консултации пред секој од испитите. На студентот не мора да му биде дозволено да положи испити од одредена дисциплина, доколку тој / таа не завршил секаков вид работа, задачи (лабораториско испитување и одредени индивидуални задачи), кои се предвидени со работен едукативен план по семестар од оваа материја. Или тој / таа има незадоволително потврдување на дисциплината (за студенти на 1-4 курсеви). Учителот оттаму пишува „одбие прием“ во записник за испит. Неприфаќањето на студент на испит по одредена материја не може да биде причина да не се прими студент да положи друг испит. Student who fell ill during session has to inform dean’s office about his/her illness not later than the next day after exam and in week after recovery give a medical certificate (за редовни студенти - заклетва на јавната здравствена служба на универзитетот).

Испитите ги полагаат предавачи кои предавале на овој курс. Наставниците кои одржале друг вид лекции во оваа група можат да учествуваат на испити. Доколку одделен дел од дисциплината се учи од различни наставници, испит (кредитен) може да се одржи со учество на двајцата наставници кои ставаат по една оценка. По исклучок, ако има валидни причини, раководител на одделение според декански договор (директор на институт)може да назначи друг наставник да полага испит кој е предавач на оваа дисциплина. Резултатите од испитите, диференцираат кредити, одбраната на тезата или практиката се проценува според скалата на четири поени ("одлично", „Добро“, „Задоволително“, „Незадоволителен“). Кредитите се проценуваат според скалата на две точки („Прифатен“, "не е прифатено"). Тие се ставаат на досие за испитување, книга за евиденција на студентот (позитивни резултати) и едукативна картичка на студентот. Ако студентот стане незадоволителен, тој / таа може да оди на испит / кредит уште два пати.

Комисијата може да полага испит во случај на втор испит (кредитен). Направено е од канцеларијата на деканот (директор на институт). Комисијата е конечна. Ако студентот бил примен да положи испит, но не се појавил без валидни причини, се смета дека тој го користел веќе првиот обид да положи испит (кредитен) и бил во заостанати долгови. Во случај на конфликтна ситуација деканатот (директор на институт) треба да создаде комисија според мотивираното тврдење на наставникот или ученикот. Комисијата се состои од раководител на оддел (доминантен учител) и наставници на одредено одделение, презентери на деканската канцеларија, трговски комитет на студенти и студентски совет. Положен испит за да добиете позитивна оценка е можно не повеќе од три пати од дисциплината во текот на целиот период на студирање. Декан (директор на институт) дава прием да положи таков испит според тврдењето на студентот и согласно раководителот на одреден оддел. Студенти кои не добиваат повеќе од 2 незадоволителни оценки за време на сесијата можат да го ликвидираат академскиот долг. Се спроведува по завршувањето на сесијата.

Во случај на разумно изговор (заболување, семејни околности итн.) кои се докажани, некои студенти можат да имаат индивидуален испит (кредитен) распоред или ликвидирање на академски долг не подолг од еден месец од почетокот на следниот семестар. Ако не е доволно да се спроведе индивидуален распоред, ќе се смета саботната година или повторниот тек.

Курсеви во Државен универзитет за телекомуникации

  • Студија за уметност & Design in State University of Telecommunications

   уметност & дизајн

  • Студија за бизнис & Management in State University of Telecommunications

   бизнис & управување со

  • Study Communication and Media in State University of Telecommunications

   Комуникација и медиуми

  • Study Computer Science and Information Systems in State University of Telecommunications

   Компјутерски науки и информациони системи

  • Студија за инженерство - General in State University of Telecommunications

   инженеринг - Генерал

  • Study Marketing in State University of Telecommunications

   Маркетинг

Фотографија Gallery of State University of Telecommunications

Видео about State University of Telecommunications

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите Државен универзитет за телекомуникации

Како да get admission to State University of Telecommunications

Како да get invitation letter from State University of Telecommunications

Tuition fees in State University of Telecommunications

Кои се причините за тоа study in State University of Telecommunications

Што е квалитетот education in State University of Telecommunications

Cost of study in State University of Telecommunications for foreign students

Како да apply to State University of Telecommunications

Прием во Државен универзитет за телекомуникации

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to State University of Telecommunications

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте претставници за целосни упатства за прием на кој било украински универзитет

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на украински јазик е најбрз со универзитетите. ГУРУ

Државен универзитет за телекомуникации локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2023 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru