ЧОВЕК. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

8.79 / 10

Universities.GURU им помага на меѓународните студенти со прием и образование на кој било универзитет во светот

Адреса: 17, Marshala Bazhanova street, Харков

Apply online to O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За ЧОВЕК. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

ЧОВЕК. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков (ЧОВЕК. Бекетов НУЕ ) е основана во 1922.

Универзитетот е модерен, моќна образовна и истражувачка институција, кој има:

 • 12,000 студентите
 • повеќе од 650 меѓународни студенти од повеќе од 42 земји
 • 8 факултети
 • 4 едукативни центри
 • 10 едукативни и советодавни центри во регионите на земјата
 • 2 колеџи
 • постдипломски и докторски студии
 • неколку единици за истражување гранки
 • научни центри.

Тоа е единствена високообразовна установа за обука на високо квалификувани професионалци за домување и општинска економија, управување со општината, градба, транспорт, електрична енергија-, вода-, гас-, и снабдување со топлина, осветлување сфера, туристичка и хотелска индустрија, еколошка и технолошка безбедност. Универзитетот има специјализирани академски совети за доделување на докторска диплома, и д-р. работи на Универзитетот.

Универзитетот има развиено физичка инфраструктура и социјални услуги:

 • вкупната површина на зградите 160,000 квадратни М..
 • 8 домови
 • спортски комплекс 6,000 квадратни М..
 • библиотека со скоро 1 милиони примероци
 • дигитално складиште кое содржи повеќе од 25 илјадници книги за методолошка поддршка
 • центар на нови информатички технологии
 • музејски комплекс
 • студентски клуб.

Даден е значителен придонес од универзитетски научници за развој и имплементација на меѓународни и национални програми, вклучувајќи меѓународни образовни проекти за екологија и заштита на животната средина, програма за регионални реформи за домување, и комунални услуги.

Универзитетот има долга историја на успешно спроведување на различни проекти на ЕУ, вклучувајќи ги и проектите Еразмус Мундус и Темпус. Моментално, Универзитетот е активен учесник во програмата Еразмус +, вклучувајќи проекти за мобилност на кредит и градење капацитети. Исто така, универзитетот е член на Меѓународната асоцијација на универзитети.

Во сегашната фаза, ЧОВЕК. Бекетов НУУЕ ја гледа својата главна задача во комбинирање на науката, образование, и производство, зголемување на социјалните и економските вредности на образованието, унапредување на образованието, и младинската култура како најважни фактори за развој на земјата и проширување на мрежата на меѓународни контакти.

Курсеви во ЧОВЕК. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

  • Study Architecture in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

   Архитектура

  • Студија за бизнис & Management in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

   бизнис & управување со

  • Study Economics and Econometrics in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

   Економија и економетрија

  • Study Urban Planning in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

   Урбано планирање

Фотографија Gallery of O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите ЧОВЕК. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Како да get admission to O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Како да get invitation letter from O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Tuition fees in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Кои се причините за тоа study in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Што е квалитетот education in O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Cost of study in O.M. Beketov National University of Urban Economy in Kharkiv for foreign students

Како да apply to O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

Прием во ЧОВЕК. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to O.M. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте претставници за целосни упатства за прием на кој било украински универзитет

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на украински јазик е најбрз со универзитетите. ГУРУ

ЧОВЕК. Бекетов Национален универзитет за урбана економија во Карков локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2023 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru