Донецк Национален технички универзитет

8.65 / 10

Higher education in Ukraine

Адреса: 2, Shybankova Square, Pokrovsk, 85300

Apply online to Donetsk National Technical University

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in Donetsk National Technical University.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За Донецк Национален технички универзитет

The history of Donetsk National Technical University’s famous university dates back to 1921 with the Donetsk Mining College’s founding. Прекувремено, колеџот беше реорганизиран во рударски институт. годината 1934 was remarkable for us when the Donetsk Mining, Metallurgical, and Coal Chemical Institutes were united into a single powerful institution – индустрискиот институт. Поминаа години, научниот потенцијал се зголеми и стана вистински двигател, стимулатор на научен и технолошки напредок и развој на нашиот регион. во 1960, високообразовната институција беше преименувана во Политехнички институт Донецк, и во 1993 стана универзитет. Благодарение на извонредните заслуги и напорната работа во 2001, добивме награда и признание – a national technical university’s status.

во својата 95 години на работење, за 200,000 обучени се високо квалификувани специјалисти, вклучително и околу 3,000 за 65 земји во Европа, Азија, Африка, and Latin America.

Our university’s scientific and pedagogical schools have contributed to the development of a network of scientific institutions and educational institutions. Користејќи го својот научен и кадровски потенцијал, Донгипрошахт, Донецк институт за јаглен, Државна машинска академија Донбас (Краматорск), Национална академија за архитектура и градежништво Донбас (Макејевка) беа основани.

Based on DonNTU, a regional technical educational complex was created, која вклучуваше шест институти (Рударство и геологија, Хорливка автомобил и пат, Красноармејски индустриски, Институт за постдипломско образование, Институт за меѓународна соработка и образовен и научен институт “Висока школа за економија и менаџмент”). 25 факултети, магистер по јавна администрација, надворешни студии, постдипломски студии, докторски студии, подготвителен оддел за странски државјани, оддел за воена обука, пет технички училишта (Хорливка, Зуив, Карцизск, Artemivsk, and Konstantinovsky), истражувачки дел, две лаборатории за проблеми, техничка библиотека, Германска читална, основана во соработка со Гете институт, модерен спортски комплекс.

Наставниот кадар е формиран од почесни работници во науката и технологијата, honored workers of Ukraine, почесни пронаоѓачи, доктори на науки, професори, кандидати за науки, and associate professors.

Scientists of Donetsk National Technical University have made a significant contribution to Ukrainian and world science development, го збогати со важни фундаментални случувања. Научните школи формирани на универзитетот во рударството, металургијата, механички инжинеринг, геоинформатика, енергија, computer science have high authority in Ukraine and abroad.

For a long time, DonNTU was a member of 22 меѓународни здруженија и организации, вклучувајќи ги и САД – Здружение на европски универзитети, УСИЕ – Меѓународен центар за инженерско образование при УНЕСКО, EAIE – Европска асоцијација за меѓународно образование, СЕФИ – Европско друштво за инженерско образование и други.

Во врска со наредбата на Министерството за образование и наука на Украина со датум 3.10.2014 № 1129 “За организација на образовниот процес во Донецк Национален технички универзитет” until the end of the armed conflict in Donetsk, Donetsk National Technical University was evacuated for educational activities on the base of the Industrial Institute in Pokrovsk.

И покрај реорганизацијата на Националниот технички универзитет во Доњецк, успеавме да ги задржиме сите области на обука; currently, the DonNTU includes the Industrial Institute, Индустриски колеџ Константиновски, Индустриски колеџ Бахмут, Институт за постдипломско образование, 5 факултети, магистер по јавна администрација, Факултетот, истражување, докторска научна и техничка библиотека.

According to the programs approved by the Ministry of Education and Science of Ukraine, the university trains students in a wide range of specialties.

Ние продолжуваме да ги зајакнуваме меѓународните врски, за што сведочат работните посети на Универзитетот во Штутгарт, пракса на германски универзитети, соработка со светски научници, учество во проектот ТАТУ, време, Хоризонт 2020, програми за двојна диплома со Германија и Франција, што промовира поголема мобилност на нашите дипломирани студенти и им отвора големи можности.

The evacuation to a small town slowed down the development of science and did not worsen the level of education at the university, but on the contrary, forced each of us to mobilize forces, дишеше во нов бран на енергија и патриотизам. Ние сме едно, силна, and unbreakable! Нашата цел е да обезбедиме иновативен развој на украинската економија!

Курсеви во Донецк Национален технички универзитет

  • Study Accounting and Finance in Donetsk National Technical University

   Сметководство и финансии

  • Студија за уметност & Design in Donetsk National Technical University

   уметност & дизајн

  • Студија за бизнис & Management in Donetsk National Technical University

   бизнис & управување со

  • Study Chemistry in Donetsk National Technical University

   хемија

  • Study Communication and Media in Donetsk National Technical University

   Комуникација и медиуми

  • Study Computer Science and Information Systems in Donetsk National Technical University

   Компјутерски науки и информациони системи

  • Study Economics and Econometrics in Donetsk National Technical University

   Економија и економетрија

  • Study Education and Training in Donetsk National Technical University

   Образование и обука

  • Студија за инженерство - Chemical in Donetsk National Technical University

   инженеринг - Хемиски

  • Студија за инженерство - Electrical and Electronic in Donetsk National Technical University

   инженеринг - Електрични и електронски

  • Студија за инженерство - General in Donetsk National Technical University

   инженеринг - Генерал

  • Студија за инженерство - Mechanical in Donetsk National Technical University

   инженеринг - Механички

  • Студија за инженерство - Минерални & Mining in Donetsk National Technical University

   инженеринг - Минерални & Рударство

  • Study Environmental Studies in Donetsk National Technical University

   Студии за животна средина

  • Study Finance in Donetsk National Technical University

   Финансии

  • Study Geography in Donetsk National Technical University

   географија

  • Study Human Resources Management in Donetsk National Technical University

   Управување со човечки ресурси

  • Study International Relations/Studies/Affairs in Donetsk National Technical University

   Меѓународни односи / студии / работи

  • Study Journalism in Donetsk National Technical University

   Новинарството

  • Студија библиотека & Information Management in Donetsk National Technical University

   Библиотека & Управување со информации

  • Студија за логистика / Supply Chain Management in Donetsk National Technical University

   Логистика / Менаџмент на снабдувачки синџири

  • Study Marketing in Donetsk National Technical University

   Маркетинг

  • Study Mathematics in Donetsk National Technical University

   математика

  • Study Modern Languages in Donetsk National Technical University

   Модерни јазици

  • Study Philosophy in Donetsk National Technical University

   Филозофија

  • Study Psychology in Donetsk National Technical University

   психологија

  • Study Sociology in Donetsk National Technical University

   социологија

  • Study Statistics and Operational Research in Donetsk National Technical University

   Статистика и оперативно истражување

  • Study Urban Planning in Donetsk National Technical University

   Урбано планирање

Фотографија Gallery of Donetsk National Technical University

Видео about Donetsk National Technical University

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите Донецк Национален технички универзитет

Како да get admission to Donetsk National Technical University

Како да get invitation letter from Donetsk National Technical University

Tuition fees in Donetsk National Technical University

Кои се причините за тоа study in Donetsk National Technical University

Што е квалитетот education in Donetsk National Technical University

Cost of study in Donetsk National Technical University for foreign students

Како да apply to Donetsk National Technical University

Прием во Донецк Национален технички универзитет

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to Donetsk National Technical University

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте претставници за целосни упатства за прием на кој било украински универзитет

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на украински јазик е најбрз со универзитетите. ГУРУ

Донецк Национален технички универзитет локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2023 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru