Универзитетот „Борис Гринченко“ во Киев

8.69 / 10

Get admission to ukrainian universities

Адреса: 18/2, Bulvaro-Kudravska street, Киев

Apply online to Borys Grinchenko Kyiv University

Дајте ни кратки информации и ќе стапиме во контакт со вас со целосни детали за admission and education in Borys Grinchenko Kyiv University.

Што би сакале да студирате?

Претстави се

Контакти

Силно препорачуваме да имате активни Whatsapp / Viber / Telegram на овој број за побрза и полесна комуникација

Писмо за покана ќе биде испратено на оваа адреса. Можете да го промените подоцна ако ви треба

Документи

Коментари

За Универзитетот „Борис Гринченко“ во Киев

Универзитетот „Борис Гринченко“ во Киев е студентски центриран, интензивно истражување, и глобално вклучен универзитет со над 140-годишна историја.

Иновативни методи на образование, долгорочни традиции на настава, и блиски врски со јавни институции и бизниси ги зголемуваат нашите дипломци’ конкурентност и да им помогне да придонесе за развој на нашето општество и држава.

Во текот 8 илјадници студенти прават курсеви во 45 специјалност. Долгорочните образовни традиции и филозофијата на раководството на службениците обезбедуваат личен развој на студентите и вработените. Градење врски со доверба и унапредување на важни општествени вредности се основа за корпоративната култура на Универзитетот Киев, Борис Гриченко.

Корпоративната култура на универзитетот се заснова на филозофијата на лидерство на службеници, која се залага за развој на човекот и градење на човечки односи како најважни општествени вредности. Филозофијата се потпира и на формирање чувство на одговорност како главна алатка за саморазвој и градење на меѓучовечки односи засновани на доверба и поддршка.

мисија: да му служи на некоја личност, заедницата, и општеството.

Визија: универзитетот е лидер со висока корпоративна култура, иновативно образование, напредна наука, и постојан стремеж кон извонредност.

основни вредности: person, заедницата, доверба, духовност, слуга-лидерство, одговорност, професионализам, граѓански идентитет, слобода, разновидност.

Меѓународна соработка
Интернационерско-лидерско-лидери на активностите на Универзитетот. Универзитетот активно работи кон интернационализација на високото образование.
Универзитетот е меѓународно признат преку приклучување кон Magna Charter Universitatum, меѓународната асоцијација на универзитети (ЈАС ЗЕМАМ), и Европската асоцијација на универзитети (САД). Целта на меѓународната активност на универзитетот е да создаде нови академски можности за академскиот кадар и студентите’ професионален раст. Нашиот универзитет соработува со колеџи и универзитети од САД, Финска, Шпанија, Италија, Франција, Германија, Израел, Полска, Кипар, Португалија, Летонија, Литванија, Чешка република, Бугарија, Словачка, Романија, Унгарија, Хрватска, Турција, Кина, итн.
Како учесник на “Еразмо +” програма за едукативна размена, универзитетот нуди можност да се здобијат со меѓународно академско искуство на универзитети од различни земји. Ги промовира сите учесници’ академска мобилност, охрабрува учество на наставниот и академскиот кадар во меѓународни истражувачки проекти според меѓународните договори на Украина, и договорите на Универзитетот со странски партнери.
Универзитетот активно спроведува заеднички проекти со меѓународни организации како што е Европската комисија, Светската банка, Ко-служат меѓународни, како и Британскиот совет во Украина, програмата Алијанса за промоција на екстерно тестирање (УСЕТИ), програмата Фулбрајт во Украина, Американски совети за меѓународно образование (Украина).

 

Курсеви во Универзитетот „Борис Гринченко“ во Киев

  • Study Accounting and Finance in Borys Grinchenko Kyiv University

   Сметководство и финансии

  • Студија за бизнис & Management in Borys Grinchenko Kyiv University

   бизнис & управување со

  • Студија за класици & Ancient History in Borys Grinchenko Kyiv University

   класици & Античка историја

  • Study Communication and Media in Borys Grinchenko Kyiv University

   Комуникација и медиуми

  • Study Computer Science and Information Systems in Borys Grinchenko Kyiv University

   Компјутерски науки и информациони системи

  • Study Economics and Econometrics in Borys Grinchenko Kyiv University

   Економија и економетрија

  • Студија за инженерство - General in Borys Grinchenko Kyiv University

   инженеринг - Генерал

  • Study English Language and Literature in Borys Grinchenko Kyiv University

   Англиски јазик и литература

  • Study Environmental Studies in Borys Grinchenko Kyiv University

   Студии за животна средина

  • Study Finance in Borys Grinchenko Kyiv University

   Финансии

  • Study Geography in Borys Grinchenko Kyiv University

   географија

  • Study Journalism in Borys Grinchenko Kyiv University

   Новинарството

  • Study Law and Legal Studies in Borys Grinchenko Kyiv University

   Правни и правни студии

  • Студија библиотека & Information Management in Borys Grinchenko Kyiv University

   Библиотека & Управување со информации

  • Study Marketing in Borys Grinchenko Kyiv University

   Маркетинг

  • Study Mathematics in Borys Grinchenko Kyiv University

   математика

  • Study Medicine Related Studies in Borys Grinchenko Kyiv University

   Студии поврзани со медицината

  • Study Philosophy in Borys Grinchenko Kyiv University

   Филозофија

  • Студија за физика & Astronomy in Borys Grinchenko Kyiv University

   физика & Астрономија

  • Study Politics in Borys Grinchenko Kyiv University

   Политика

  • Study Psychology in Borys Grinchenko Kyiv University

   психологија

  • Study Sociology in Borys Grinchenko Kyiv University

   социологија

  • Study Sports-related Courses in Borys Grinchenko Kyiv University

   Курсеви поврзани со спортот

  • Study Urban Planning in Borys Grinchenko Kyiv University

   Урбано планирање

Фотографија Gallery of Borys Grinchenko Kyiv University

Видео about Borys Grinchenko Kyiv University

Претплатете се
Известете за
гостин
0 Коментари
Вклучени повратни информации
Погледнете ги сите коментари

За што прашуваат посетителите Универзитетот „Борис Гринченко“ во Киев

Како да get admission to Borys Grinchenko Kyiv University

Како да get invitation letter from Borys Grinchenko Kyiv University

Tuition fees in Borys Grinchenko Kyiv University

Кои се причините за тоа study in Borys Grinchenko Kyiv University

Што е квалитетот education in Borys Grinchenko Kyiv University

Cost of study in Borys Grinchenko Kyiv University for foreign students

Како да apply to Borys Grinchenko Kyiv University

Прием во Универзитетот „Борис Гринченко“ во Киев

 • Само заверени претставници

  Official representatives will help you with admission to Borys Grinchenko Kyiv University

 • Јасен процес на прием

  Комплетна форма или контактирајте претставници за целосни упатства за прием на кој било украински универзитет

 • Најбрз прием

  Процесот на прием на украински јазик е најбрз со универзитетите. ГУРУ

Универзитетот „Борис Гринченко“ во Киев локација

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

 • Сите универзитети
 • Сите курсеви
 • Брза апликација
 • Корисни написи
 • Осврти на студентите
 • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2021 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

0
Би сакале вашите мисли, те молам коментирај.x

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru