Политика за приватност

Кои сме ние

Нашата адреса на веб-страница е: http://www.universities.guru.

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во образецот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата агенти на корисникот на прелистувачот за да помогнат во откривање на несакани пораки.

Анонимизирана низа создадена од вашата адреса за е-пошта (исто така наречен хаш) може да и биде дадена на услугата Gravatar за да види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиуми

Ако прикачувате слики на веб-страницата, треба да избегнувате поставување слики со вградени податоци за локација (EXIF GPS) вклучени. Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлекуваат какви било податоци за локација од слики на веб-страницата.

Формулари за контакт

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса за е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако ја посетите нашата страница за најавување, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за најавување траат два дена, колачињата за опции на екранот траат една година. Ако изберете “Запомни ме”, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не содржи лични податоци и едноставно го означува ID-то на објавата на статијата што ја уредувавте. Истекува после 1 ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, написи, итн.). Вградената содржина од другите веб-страници се однесува на ист начин како да посетителот ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, користете колачиња, вградете дополнително следење од трети страни, и следете ја вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Аналитика

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Колку долго ги задржуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме следните коментари наместо да ги држиме во редот на модерирање.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (доколку ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да видат, Уредување, или избришете ги нивните лични информации во кое било време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги видат и уредат тие информации.

Кои права ги имате над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница, или оставиле коментари, може да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги доставивте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги поседуваме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме должни да ги чуваме за административни, законски, или безбедносни цели.

Каде што ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на несакани пораки.

Вашите информации за контакт

Кога пополнувате кој било образец за прием или образование, вашите податоци можат да бидат испратени до агенти за образование, едукативни консултанти, и универзитети

Дополнителни информации

Како ги штитиме вашите податоци

Какви процедури за кршење на податоци имаме воспоставено

Од кои трети страни добиваме податоци

Кога пополнувате кој било образец за прием или образование, вашите податоци можат да бидат испратени до агенти за образование, едукативни консултанти, и универзитети.

Какво автоматско донесување одлуки и / или профилирање правиме со корисничките податоци

Барања за откривање на регулаторната индустрија

УНИВЕРЗИТЕТИ.ГУРУ - прием на кој било универзитет во светот за странски студенти со вашиот мобилен телефон

Барате повеќе можности? Симни ја апликацијата!*

  • Сите универзитети
  • Сите курсеви
  • Брза апликација
  • Корисни написи
  • Осврти на студентите
  • И уште повеќе

*Наскоро

Преземете ја апликацијата Universities.GURU на Google Play Преземете ја апликацијата Universities.GURU во Apple Store

авторски права © 2019-2023 Универзитети.ГУРУ.   Сите права се задржани.

Universities.guru е на продажба сега. Ве молиме контактирајте со нас ако сте заинтересирани преку е-пошта: buy@universities.guru